Canva on verkkosovellus, joka tarjoaa käyttäjilleen helppokäyttöisiä työkaluja graafisen suunnittelun tekemiseen. Se on suunnattu erityisesti henkilöille ja yrityksille, jotka eivät ole graafisen suunnittelun ammattilaisia, mutta tarvitsevat visuaalisesti houkuttelevia kuvia esimerkisi yrityksen kotisivuja varten.

Canva tarjoaa valtavan valikoiman valmiita malleja, joita voi muokata oman tarpeen mukaan. Valikoima sisältää esimerkiksi kortteja, kansikuvia, logot, esitteet ja verkkosivujen elementtejä. Malleja voi myös luoda itse alusta asti, jos haluaa luoda jotain täysin ainutlaatuista.

Canva sisältää myös laajan valikoiman kuvia, vektoreita ja fontteja, jotka voi lisätä omiin projekteihin. Ne ovat saatavilla maksullisina tai ilmaisina, ja ne ovat valmiiksi laadukkaita ja ammattimaisia.

Canva on saatavilla sekä verkossa sekä mobiililaitteissa, joten suunnittelutyötä voidaan tehdä missä ja milloin tahansa. Ohjelmistona Canva helppokäyttöinen ja intuitiivinen, joten se sopii hyvin aloittelijoillekin. Se tarjoaa lisäksi monia opastavia videoita sekä oppaita, jotka auttavat aloittelijoita oppimaan perusteet ja saamaan enemmän irti alustasta.

Yhteenvetona voisi todeta, että Canva on loistava työkalu esimerkiksi aloittavalle yritykselle, joka tarvitsee työkalun visuaalisen suunnittelun tekemiseen edullisesti.

Canvan ominaisuuksia

  1. Voit luoda erilaisia sisältöjä, kuten tekstiä, kuvia, videoita ja piirroksia.
  2. Voit luoda ja jakaa dokumentteja yhdessä muiden kanssa reaaliaikaisesti samassa työpöydässä.
  3. Voit tallentaa ja jakaa dokumentteja, ja ne ovat aina saatavilla verkossa.
  4. Voit lisätä kommentteja ja keskustella muiden kanssa dokumentin sisällöstä.
  5. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten tekstityökaluja, piirtotyökaluja ja muokkaustyökaluja.
  6. Voit luoda ja jakaa esityksiä.
  7. Voit luoda ja jakaa infografeja.
  8. Voit luoda ja jakaa verkkosivuja.
  9. Voit lisätä ja jakaa tiedostoja, kuten PDF-tiedostoja ja Word-dokumentteja.
  10. Voit lisätä omia laajennuksiasi ja integraatioita, kuten Google Calendar- tai Trello-integraatiot.